Tekstbureau

Digitalt og kreativt tekstbureau

Et tekstbureau, også kaldet for contentbureau, er et firma, hvor en tekstforfatter eller flere tekstforfattere arbejder. En tekstforfatter kaldes også for en copywriter, hvis tekstforfatteren arbejder med “content” til reklame, marketing og lignende.

Traditionelt arbejder en tekstforfatter samme med en Art Director, men en tekstforfatter kan også arbejde sammen med en SEO-ekspert eller en SEO-specialist. Dog kan en Art Director godt være specialist i SEM (søgemaskinemarketing) og have indsigt i SEO.

Der udføres også SEO i et tekstbureau

Et tekstbureau er derved ikke et reklamebureau, og heller ikke et SEO-bureau, uagtet et tekstbureau kan have en eller flere af disse kompetencer.

Et tekstbureau, der arbejder med tekster til hjemmesider, vil typisk have større eller mindre kompetencer udi både SEO og SEM, ligesom et tekstbureau normalt vil have visse kompetencer udi reklame og markering.

Den ene tekstforfatter kan have en stor viden om SEO og marketing, mens den anden kan være helt blank.

En tekstforfatter arbejder med formidling

Udover webbureauer, SEO-bureauer og reklamebureauer kan et tekstbureau arbejde sammen med medier som for eksempel aviser og bogforlag, men en tekstforfatter kan også hjælpe andre former for virksomheder.

En tekstforfatter kan i det hele taget udføre alle former for skriveopgaver for en virksomhed, en forening eller en offentlig institution.

Det kan være med tekster til hjemmesider, brochurer og lignende, eller det kan være i forbindelse med intern kommunikation og ekstern formidling.

Et tekstbureau og en tekstforfatter kan med andre ord benyttes til enhver form for skriftlig og mundtlig formidling og kommunikation.


Du kan læse mere om vores kerneydelser i nedenstående sidehenvisninger:

Men du er også velkommen til at skrive eller ringe til os, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Du kan finde vores kontaktoplysninger her. Vi er baseret i Slagelse, men har kunder i blandt andet Region Hovedstaden og resten af landet.